Projekter og metoder hos Hørerådgivningen - Børn & Unge

Faglige tilgange og evidensbaserede

Metoder

I vores rådgivning anvender vi en række faglige tilgange og evidensbaserede metoder. Fælles for dem er, at de sigter mod at øge børnenes og de unges muligheder for at kommunikere og dermed at trives.

Hos Hørerådgivningen – Børn & Unge tilbyder vi rådgivning, der tager udgangspunkt i ICF-CY, faglige tilgange og evidensbaserede metoder. Vi forstår, at der ikke findes en “one-size-fits-all” metode, og samarbejder derfor med logopæder, pædagoger eller lærere og forældre, om at finde den metode, som bedst muligt imødekommer det individuelle behov.

 

Tidlig identifikation, behandling og intervention 

En af de mest effektive evidensbaserede metoder til behandling af hørenedsættelse hos børn og unge er tidlig audiologisk behandling. Ved at identificere hørenedsættelsen så tidligt som muligt og begynde passende behandling, kan børnene hjælpes til at udvikle deres kommunikationsfærdigheder og mindske eventuelle forsinkelser i sprogudviklingen. Den audiologiske behandling kan omfatte brugen af høreapparater, Cochlear Implant eller BAHS, der alle tilpasses den enkeltes behov.

 

Vores rolle

Vores rolle er, at understøtte arbejdet med at udvikle barnets sprog- og kommunikationsfærdigheder gennem forskellige metoder, herunder auditiv træning, lytte- og taleøvelser samt kommunikationsstrategier. Der kan også anvendes dansk med støttetegn, når dette er relevant.
Vi understøtter den rådgivning, som kommuner og de audiologiske afdelinger giver til forældre, pædagoger og lærere.

 

Vi arbejder helhedsorienteret

Hos Hørerådgivningen – Børn & Unge arbejder vi helhedsorienteret og tager afsæt i det internationalt anerkendte værktøj International Classification of Functioning, Disability and Health – Children and Youth (ICF-CY). ICF-CY er udviklet med særligt hensyn til børn og unge og fremhæver konteksten i familien, deres udvikling samt deltagelses- og omgivelsesfaktorer. Formålet med ICF-CY er at give et fælles, standardiseret sprog og en begrebsramme til at beskrive funktionsevne og -nedsættelse.

ICF-CY anvendes som et evalueringsværktøj for at sikre, at der er opmærksomhed på alle områder, der har betydning for den sproglige, sociale, psykologiske og identitetsmæssige udvikling.

 

Benyttede metoder og faglige tilgange

Rådgivningen tager afsæt i en række evidensbaserede metoder og faglige tilgange. Valget af metode og faglig tilgang tages med udgangspunkt i den konkrete problemstilling og i samråd med relevante fagpersoner.

Eksempler på metoder og faglige tilgange:

 

Et tæt samarbejde

En kvalificeret rådgivning forudsætter tæt samarbejde mellem forskellige fagfolk, der er specialiseret inden for hørenedsættelse. Dette kan omfatte audiologer, audiologopæder, psykologer og læger. Derfor har vi i vores rådgivning fokus på tæt samarbejde med relevante fagpersoner, så der kan tilbydes en helhedsorienteret tilgang, der adresserer alle aspekter af et barns hørenedsættelse og giver en individuelt tilpasset plan for rådgivningsforløbet.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden