Udgivet: 25.02.24

Verdens CI-dag

Cochlear implantatet (CI) har revolutioneret måden, hvorpå børn og unge med hørenedsættelse oplever verden omkring dem. Den 25. februar er dagen, hvor vi verden over markerer denne banebrydende teknologi.

Verdens CI-dag markerer en rejse med lyd

For børn og unge med CI er hver dag en rejse ind i lydens univers. Fra de første lyde, der bliver opdaget, til de livsændrende øjeblikke, hvor de kan høre stemmerne fra deres familie, hunden der gør eller lyden af musik. Det er en fantastisk rejse, som lykkes med støtte fra familie, venner, sundhedspersonale og samfundet som helhed.

I Hørerådgivningen – Børn & Unge er det vores mål at være en støttende hånd på denne rejse. Vi arbejder tæt sammen med familier og alle landets kommuner for at sikre, at børn og unge med CI får den nødvendige støtte og vejledning til at trives og nå deres fulde potentiale. Vi tilbyder rådgivning, viden og ressourcer, der hjælper med at opbygge en stærk forbindelse til lydverdenen og med at skabe et positivt og inkluderende miljø for alle.

CI – nu og i fremtiden

Den 25. februar er en lejlighed til at glædes over de fremskridt, der er blevet opnået inden for CI-teknologi, men også til at se fremad. Med fortsat forskning og udvikling vil CI-teknologien fortsætte med at forbedre sig og tilbyde endnu flere muligheder for børn og unge med hørenedsættelse.

I Hørerådgivningen – Børn & Unge er vi dedikerede til at være en del af denne fremtid. Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde med at støtte og styrke børn og unge med CI og deres familier. Sammen kan vi fortsætte rejsen med lyd.

Lad os derfor markere Verdens CI-dag og fortsætte med at sprede viden, bevidsthed, støtte og fejring af alle børn og unge, der rejser gennem livet med lyd.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden