Skolebarn med cochlear implant (CI) -høreteknologi

Høreteknologi

Cochlear Implants (CI)

Cochlear Implant (CI) er et avanceret høresystem, der er designet til at erstatte manglende funktioner i det indre øre. CI giver børn og unge med svær hørenedsættelse adgang til lyd.

I Danmark er Cochlear implantation standard behandling for børn med svær hørenedsættelse, som er fundet ved den neonatale hørescreening. I disse tilfælde opereres børnene, inden de er fyldt 1 år. Der er forskel på, om der er behov for at få CI på begge ører eller blot på det ene øre. Dette vurderes af læger på Audiologisk Afdeling.

Herudover tilbydes operation med CI også til børn og unge, hvor hørelsen forværres til et punkt, hvor almindelige høreapparater (HA) ikke længere kan give tilstrækkelig forstærkning.

I Danmark foretages CI operationer på børn og unge på Rigshospitalet i København og på Aarhus Universitetshospital.

 

Cochlear Implant systemet 

CI består af 2 komponenter:

  • Den ene komponent er et implantat, som gennem et kirurgisk indgreb i fuld narkose placeres under huden bag øret. En del af implantatet føres ind i sneglen (Cochlear) i indre øre.
  • Den anden komponent er den udvendige del; et avanceret høreapparat, som barnet/den unge bærer på sit øre. Denne del kobles på ca. 4 uger efter operation.


CI fungerer ved at omdanne lyd, opfanget af det avancerede høreapparat, til elektriske signaler, der sendes til hørenerven via implantatet. Når et barn/en ung har CI, får det adgang til alle lyde herunder tale, musik og omgivelseslyde.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden
TAK for din tilmelding!

Du vil ikke modtage en bekræftelsesmail, vi lover dig nemlig at vi ikke vil overfylde din indbakke. HørePosten lander i din indbakke 6 gange om året.