Udgivet: 03.03.24

World Hearing Day

World Hearing Day: en hyldest til børn og unge med hørenedsættelse

Den 3. marts markeres World Hearing Day, en dag dedikeret til at fremme bevidsthed omkring hørelse og høresundhed verden over. I Hørerådgivningen – Børn & Unge ser vi denne dag som en mulighed for at sætte fokus på de særlige behov, som børn og unge med hørenedsættelse har, og for at arbejde mod at skabe en verden, hvor alle kan nyde godt af sund hørelse.

Vores tilbud

I Hørerådgivningen – Børn & Unge er vi forpligtet til at levere støtte og viden til alle landets kommuner, sådan at vi sammen løfter opgaven med, at alle børn og unge med hørenedsættelse er i trivsel og udvikling.

Vi tilbyder således forløb, hvor familier, dagtilbud, skoler og kommuner kan få vejledning og råd om håndtering af hørenedsættelse i hverdagen.

Vi afholder en lang række kurser over emner som akustik, AV-strategier, om at hjælpe kommunikationen på vej, audiologisk behandling, høreteknisk udstyr og mange andre emner. Vores mål er at tilbyde viden og give konkrete redskaber til familier, pædagoger, lærere og logopæder landet over. Du finder en oversigt over alle vores kurser her.

Vi stræber efter at være en aktiv platform for viden omkring hørenedsættelse hos børn og unge, og udvikler en række materialer, der har til formål at informere og oplyse kommuner og familier om de forskellige aspekter af hørenedsættelse.

Lyt til børnene og de unge

Vi arbejder tæt sammen med familier, kommuner, sundhedspersonale, dagtilbud, uddannelsesinstitutioner og samfundet generelt for at sikre, at børn og unge med hørenedsættelse har adgang til de nødvendige ressourcer og muligheder for at trives og lykkes.

På denne World Hearing Day opfordrer vi alle til at lytte til behovene hos børn og unge med hørenedsættelse og til at arbejde sammen om at skabe et mere inkluderende samfund, hvor alle har mulighed for at trives og blomstre, uanset deres hørenedsættelse. Lad os sammen skabe en verden, hvor alle stemmer bliver hørt.

World Hearing Day: en fælles forpligtelse

På World Hearing Day genforpligter vi os til at fortsætte vores arbejde med at støtte og styrke børn og unge med hørenedsættelse. Vi vil fortsat være kilde til rådgivning, kurser, viden og materialer, der hjælper med at skabe en verden, hvor alle har mulighed for at trives, uanset deres hørenedsættelse. Læs mere om WHOs målsætning for dette års World Hearing Day her.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden