Udgivet: 20.07.23

To skal der til®

I Hørerådgivningen – Børn & Unge har vi konsulenter, der er certificeret i It Takes Two to Talk® (To skal der til) fra The Hanen Program®

It Takes Two to Talk® (To skal der til)

I programmet To skal der til er der fokus på at lære forældre at hjælpe barnet med at kommunikere og forbinde sig til verden. Målet er at udnytte hverdagens muligheder for at udvikle barnets sprogfærdigheder.

Det er et program for forældre hvis barn har en sproglig forsinkelse og som kommunikerer på de tidlige sprogstadier.

Når vi anvender denne metode, lærer forældrene at:

  • observere, vente og lytte i kommunikationen
  • opmuntre barnet til at indlede interaktioner og reagere passende
  • bruge hverdagens muligheder til at udvikle sociale færdigheder
  • bruge aktiviteter, legetøj og bøger til at udvikle barnets kommunikationsevner

Hvordan arbejder vi med To skal der til fra the Hanen Program®?

Hos Hørerådgivningen – Børn & Unge lægger vi vægt på cirkulær læring, hvor der rådgives i konkrete tiltag til at understøtte den kommunikative og sproglige udvikling hos barnet. Vi hjælper forældre til at øve sig i brugen af konkrete tiltag i en aftalt periode, hvorefter der evalueres, justeres og følges op med yderligere rådgivning eventuelt suppleret med nye tiltag, hvis der er behov for det.

Herudover afholder vi også kurser og webinarer omkring tilgangen, hvor delelementer gennemgås og afprøves gennem gruppearbejde og refleksion.

Er du forælder til et yngre barn eller et barn med en væsentlig sproglig forsinkelse, og ønsker du at få redskaber til hvordan du kan støtte dit barn i at kommunikere? Så er dette kursusforløb måske noget for dig? Har du spørgsmål til metoden, er du velkommen til at kontakte en af vores certificerede konsulenter.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden