Udgivet: 05.02.24

Tinnitus Awareness Week

I denne første uge af februar, sætter vi, sammen med resten af verden, fokus på noget, som er usynlig for øjet, men som til gengæld kan høres, men kun af dem der har det – Tinnitus. I forbindelse med Tinnitus Awareness Week, vil vi bidrage til at øge opmærksomheden omkring tinnitus, skabe forståelse for og støtte de børn og unge, der oplever tinnitus.

Børn og unge kan også have tinnitus

Tinnitus er ikke kun noget, voksne oplever. Børn og unge kan også opleve tinnitus. Ofte opleves det som hyletoner, men der kan også være tale om ringen, brummen eller susen. Tinnitus Awareness Week ønsker at udbrede viden om tinnitus, så vi alle kan blive bedre til at forstå, hvordan tinnitus kan påvirke vores børn og unge, samt hvordan vi bedst kan støtte dem, hvis den er til gene for dem i deres hverdag.

Du er ikke alene om at opleve tinnitus

For de af os, der er generet af tinnitus, kan det føles som om vi er de eneste og det kan være svært at sætte ord på hvordan vi har det. Tinnitus Awareness Week retter fokus på problematikken. Vi kan dele vores historier, lære af hinanden og opdage, at der findes mennesker og fællesskaber der forstår.

Sammen om Tinnitus Awareness Week?

Hvis du vil være en del af Tinnitus Awareness Week er der flere måder at gøre det på:

  • Lyt og lær: Tag dig tid til at lære om tinnitus og hvordan vi kan passe på vores ører. Det kan du f.eks. gøre ved at læse mere her eller ved at lytte til vores podcastserie Tinnituskompasset – Junior. Den finder du alle de steder, hvor du normalt lytter til podcasts.
  • Del din tinnitushistorie: Fortæl dine venner om tinnitus og hvordan det påvirker dig eller lyt til andres oplevelser.
  • Lav kunst og lyd: Skab tegninger, sange eller kunstværker, der viser, hvordan tinnitus kan føles, og del dem med andre.
  • Støt op: Hjælp dine venner, der måske har tinnitus, ved at være forstående og støttende.

Lad os sammen gøre Tinnitus Awareness Week til en tid, hvor vi ikke kun lytter til lyde, men også til hinanden.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden