Udgivet: 27.11.23

Jul

Julens magi og muligheder

December er for mange børn årets højdepunkt. Frostklare morgener med snekrystaller på ruderne, julepynten og nissehuerne findes frem, julemusikken lyder ud af højttalerne, der klippes og klistres og der bages julekager. Det hele kulminerer juleaften, hvor familien samles om juletræet, hvor vi synger julesange, åbner julegaver og venter i spænding på, hvem der mon får årets mandelgave. Det er oplagt at udnytte julens mange muligheder for samtaler og dermed muligheder for at øge ordforråd og auditiv opmærksomhed.

julebarn

Høreteknologi: vejen til lydoplevelser i julen

Med hjælp fra moderne høreteknologi som høreapparater, BAHS eller CI kan børn med hørenedsættelse nyde lydene i julen på samme måde som deres jævnaldrende. Lyden af knitrende poser med pebernødder, juleklokker der bimler, den velkendte latter fra julemanden og julesange bliver ikke blot en del af julen, men også et redskab til at skabe lydoplevelser. Dette stimulerer ikke kun børnenes auditive sans, men kan også tjene som en bro til at forbinde det, de hører, med relaterede begreber og følelser.

Juleinspiration i løbet af december

Følg med på vores hjemmeside, hvor vi i løbet af december vil dele inspiration til forskellige juleaktiviteter, som kan understøtte den talesproglige og auditive udvikling, når der pyntes op til jul, åbnes julekalender, bages julekager, læses julebøger og synges julesange.

Du kan også hente inspiration fra den store jule-temapakke, som du finder her. Pakken kan bestilles gratis – tal med din lokale logopæd i kommunen.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden