Udgivet: 09.08.24

Book Lovers Day

Giv bøgernes gave til børn med hørenedsættelse

I dag fejrer vi ”Book Lovers Day” – en dag, hvor vi hylder glæden ved bøger og læsning. At læse højt for børn er en uvurderlig gave, som bl.a. styrker sprogfærdigheder og fantasi. Gennem bøger får børn mulighed for at opleve historier, følelser og viden, som skaber en dybere forståelse for verden omkring os. Når du læser med børn, skabes en særlig stund, hvor der både er plads til nærvær og læring.

Brug AV-strategier i højtlæsning

For at sikre, at alle børn med hørenedsættelse får fuldt udbytte af læseoplevelser, kan du skabe en inkluderende dialog ved at bruge AV-strategier (Auditive-Verbale strategier). Disse strategier er designet til at støtte børn med hørenedsættelse i deres tale- og sprogudvikling gennem aktive og engagerende lytte- og talesprogsaktiviteter.

Et eksempel på en effektiv AV-strategi er sabotage. Denne strategi går ud på bevidst at lave små fejl eller ændringer i historien, hvilket motiverer barnet til at deltage aktivt og rette fejlene.

Forestil dig, at du læser historien om De tre bukkebruse højt for et barn. Under læsningen kan du bruge sabotage ved bevidst at ændre en detalje i historien. For eksempel kan du sige: “Hvem er det der tramper på mit bord?” i stedet for “Hvem er det der tramper på min bro?”. Når barnet opdager fejlen og retter dig, skaber I en aktiv og sjov dialog omkring historien, som gør læseoplevelsen endnu mere levende.

Skab magiske øjeblikke gennem læsning

Lad os bruge “Book Lovers Day” til at fremme læseglæde og sproglig udvikling hos børn med hørenedsættelse. Ved at anvende strategier som f.eks. sabotage kan du gøre læseoplevelsen både sjov og lærerig, og samtidig styrke børns sprogfærdigheder på en inkluderende måde. Så tag en bog, find et hyggeligt sted, og skab magiske øjeblikke gennem højtlæsning.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden