I Hørerådgivningen – Børn & Unge er vi i gang med et projekt, hvor vi retter fokus på barnets mestring af egen hørenedsættelse, og ikke mindst hvordan netværket støtter barnet i at mestre sin hørenedsættelse. Første indsats er at udvikle materialer til børn i 0-6 års alderen.
Det overordnede mål med materialerne er:
at give barnet viden, forståelse og bevidsthed om egen høreteknologi og hørenedsættelse. Herved får barnet udviklet et sprog for, hvad det har på ørerne – og hvorfor.
at støtte barnet i at reflektere og vurdere egne lytteoplevelser/lyttevilkår. Ved at skabe en bedre forståelse for barnets lyttevilkår, kan netværket omkring barnet (fx pædagogisk personale i dagtilbud) skabe mere inkluderende læringsmiljøer, hvor barnet kan deltage aktivt og på lige fod med barnets jævnaldrende.
at skabe en fælles platform, hvor barnet sammen med en voksen kan afprøve og reflektere over forskellige mestringsstrategier i hverdagssituationer. Det kan fx handle om, hvor det er bedst at placere sig eller hvilken forskel det gør for barnets lyttevilkår at lege i et lokale med få eller mange børn.
Materialerne er målrettet børn med hørenedsættelse og deres forældre, pædagogisk personale samt logopæder, og de vil kunne anvendes både i hjemmet og i barnets dagtilbud.
Det er endnu uvist hvornår materialerne bliver tilgængelige.