Projekt

APD – En guide til praksis

I Hørerådgivningen – Børn & Unge er vi opsatte på støtte logopæderne i kommunerne i deres arbejde med børn med hørenedsættelse. Efter et års intensivt arbejde er vi derfor også stolte af at præsentere den opdaterede version af APD – En guide til praksis, som udkom i 2023. Materialet er designet til at hjælpe logopæder, der arbejder med børn diagnosticeret med Auditory Processing Disorder (APD).

APD-en-guide-til-praksis

Hvad er APD – En guide til praksis?

APD – En guide til praksis er et praktisk redskab, der oprindeligt blev udviklet i 2008. Vi har nu gennemført en stor opdatering, der indebar en opdatering af teorien og samtidig gøre materialet endnu mere brugervenligt. Der er blandt andet tilføjet nye afsnit fyldt med direkte anvendelige undervisningsmaterialer, der kan bruges med udgangspunkt i barnets testresultater fra APD testbatteriet. Dette gør det nemt for logopæderne at finde de rette aktiviteter.

Projektet blev gennemført af Hørerådgivningen – Børn & Unge i samarbejde med Materialecentret og eksterne konsulenter. Personerne, der bidrog til projektet er:

  • Audiologopæd Stine Borges og Hørekonsulent Dorthe Mølgaard, som tog sig af teoridelen.
  • Audiologopæd Maria Møldrup og Tale-hørekonsulent Pia Møller, som tog sig af praksisdelen.
  • Materialecentret stod for projektledelsen samt udgivelse af materialet.

 

Det, vi har fået ud af projektet er, det færdige materiale APD – En guide til praksis, som giver logopæder et praktisk og lettilgængeligt redskab til planlægning af aktiviteter. Materialet indeholder konkrete forslag til aktiviteter, som er baseret på barnets testresultater og bygger på god praksis på området.

 

Hvor kan du finde materialet?

Du kan finde bogen her

APD-materialet er nu en fast del af den vejledning, vi tilbyder. Er du nysgerrig på, hvordan vi rådgiver ift. APD?

 

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden
TAK for din tilmelding!

Du vil ikke modtage en bekræftelsesmail, vi lover dig nemlig at vi ikke vil overfylde din indbakke. HørePosten lander i din indbakke 6 gange om året.