Udgivelsesår 2024

Linglydsmaterialer

Der åbner sig nu et helt univers af linglydsmaterialer – alle med udgangspunkt i børnevenlige illustrationer, der relaterer sig til børns hverdag.

Linglydstesten er et tilgængeligt og let anvendeligt screenings-redskab for både forældre og professionelle til hurtigt at afdække, hvorvidt barnet har adgang til alle sproglyde med sin høreteknologi på. Det er vigtigt dagligt at monitorere barnets hørelse fra en tidlig alder, da det har afgørende betydning for både sprogudvikling og livskvalitet. Linglydskortene og de tilknyttede materialer giver et praktisk redskab til at støtte tidlig og konsekvent monitorering.

 

Linglydskort – til de små

Et af materialerne er Linglydskort – til de små, som kan bruges i forbindelse med udførelsen af linglydstesten med mindre børn. På kortene vises illustrationer, der relaterer sig til børns hverdag, og som derfor er nemme at erstatte med et konkret (en ting fra hverdagen), hvis der er behov for det.

Der er mulighed for at få et overblik over barnets reaktioner på linglydene ved at bruge Linglydstest– registreringsark. Her kan også noteres, hvor langt du sidder fra barnet, og ved hvilken styrke du siger lyden (stille, normal talestemme, kraftig stemme).

Billederne til linglydskortene fås også i plakatformat, som tilføjer en dekorativ og genkendelig værdi.

 

Lyt med Ling

Et andet materiale er Lyt med Ling, som er en børnebog med små rim og lydene fra linglydstesten. Bogen skaber nogle andre rammer for at introducere linglydene.

 

Audiogram

Derudover er der udviklet et pædagogisk audiogram, hvor linglydene er angivet med farver, der matcher det enkelte linglydskort. Linglydenes placering er baseret på Daniel Lings egne beskrivelser af intensiviteten af de udvalgte lyde på en afstand af cirka to meter. Denne findes både i plakatformat samt som download, så hørekurver kan tegnes ind.

 

Materialerne henvender sig til logopæder, pædagoger og andre fagprofessionelle, der arbejder med børn med hørenedsættelse eller rådgiver deres forældre. Derudover er kortene også relevante for forældre til et barn med hørenedsættelse, for hvem linglydstesten fortsat er ny.

Linglydesplakat

Ønsker du inspiration til, hvordan du kan bruge materialet?
vi er klar til at hjælpe

Laila Jensby Pedersen

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden
TAK for din tilmelding!

Du vil ikke modtage en bekræftelsesmail, vi lover dig nemlig at vi ikke vil overfylde din indbakke. HørePosten lander i din indbakke 6 gange om året.