AVT materialer hos Hørerådgivningen - Børn & Unge

narrativ coaching og vejledning

Hvad er narrativ coaching og vejledning til skoleelever? 

Narrativ coaching og vejledning til skoleelever er en metode, der bruger fortællinger og historier som redskaber til at hjælpe elever med at forstå og håndtere deres personlige oplevelser og udfordringer med det at have nedsat hørelse. Denne tilgang giver eleverne mulighed for at udforske deres identitet, reflektere over deres livshistorier og finde nye perspektiver på deres udfordringer og muligheder.

 

Målet

Målet med narrativ coaching og vejledning er at styrke elevernes selvforståelse og evne til at navigere deres liv og uddannelse samtidig med at de har en hørenedsættelse. Ved at arbejde med deres egne fortællinger kan eleverne udvikle større selvværd, finde mening i deres oplevelser og opdage nye måder at tackle høreudfordringer på. Det overordnede mål er at fremme elevernes personlige vækst ved at give dem værktøjer til selvrefleksion og positiv forandring.

 

Brugen 

Brugen af narrativ coaching og vejledning involverer en række praktiske teknikker, såsom at tale om personlige historier, reflektere over fortællingers betydning og udforske alternative fortællinger om ens liv. Gennem denne proces støttes eleverne i at genfortolke deres historier på en måde, der styrker deres modstandskraft og evne til at håndtere fremtidige udfordringer, som kan opstå, når man lever med nedsat hørelse.

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden
TAK for din tilmelding!

Du vil ikke modtage en bekræftelsesmail, vi lover dig nemlig at vi ikke vil overfylde din indbakke. HørePosten lander i din indbakke 6 gange om året.