Projekt i samarbejde med det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd (VIVE)

Pragmatiske færdigheder

inspirationskatalog

AVT materialer hos Hørerådgivningen - Børn & Unge

Pragmatiske færdigheder

Social- og Boligstyrelsen engagerede i 2022 VIVE til at gennemføre et projekt, som havde til formål at udvikle et inspirationskatalog til kommunernes logopæder om støtte til pragmatiske færdigheder hos børn med hørenedsættelse. Hørerådgivningen – Børn & Unge har været en stor del af dette projekt.

VIVE har lavet et litteraturstudie, og med udgangspunkt i dette samt praksiserfaringer, blev det besluttet, at det overordnede tema for inspirationskataloget skulle være uskrevne regler for interaktion. Kataloget tager udgangspunkt i etablerede metoder og interventionsformer, der er beskrevet i litteraturen og som bruges i praksis. Temaet blev siden yderligere afgrænset til at dække samtaleregler og samtalefærdigheder for børn i aldersgruppen 4-6 år.

Der er i løbet af projektet gennemført en række workshops, hvor blandt andre logopæder fra 15 kommuner har deltaget.

Hørerådgivningen – Børn & Unge glæder sig over det inspirerende samarbejde mellem forskning og praksis i dette projekt.

Du kan læse mere om projektet på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan downloade inspirationskataloget.

Ønsker du rådgivning om, hvordan du støtter udviklingen af pragmatiske færdigheder hos børn med hørenedsættelse?

Find en konsulent, et kursus eller måske ny viden
TAK for din tilmelding!

Du vil ikke modtage en bekræftelsesmail, vi lover dig nemlig at vi ikke vil overfylde din indbakke. HørePosten lander i din indbakke 6 gange om året.